Useita vinkkejä simppelimpään elämään.

Moikka!

 Kevät on nyt virallisesti ohi, kun kuu juuri vaihtui kesäkuuhun. Ensimmäisen ukkonen tulikin eilen ja sen jälkeinen ihana aurinkoinen sää. Olen halunnut tehdä tänä kesänä suuren muutoksen elämääni, sillä tavoin, että minulla olisi säännöllinen arjen rytmi, joka olisi simppeliä ylläpitää. Uskon, että monella on sellainen tunne, ettei arki ole oikein hyvin suunniteltua tai tarpeeksi simppelöityä (onko tuo oikea sana ) .
Etsiskelin monenlaisia vinkkejä ja siksi halusin jakaa teille niitä, jotta tekin saisitte kaikki hyöty irti 



1. Suunnittele ateriat etukäteen.
Yritä jokainen viikko suunnitella ateriat etukäteen. Laadi ostoslistoja ja ruokalistaa, jolloin aikaa ja rahaa säästyisi heräteostoksista sekä turhasta mietiskelystä suunnitellessa aterioita. Yksin asuessa se on todella tehokasta, sillä rahaa saattoi mennä ruokaan vain vaivaiset 30e viikossa, kun suunnitteli kaiken etukäteen.

2. Tarpeettomien tavaroiden heittäminen pois.
Etsi kaikki kotona olevat tarpeettomat tavarat, joita et oikeasti tarvitse etkä ole käyttänyt niitä kuukausiin. Tulee helposti kevyempi olo, kun se lipasto, jossa on niin paljon tarpeettomia johtoja ja krääsää, saisi tyhjennettyä ja sen saisi parempaan käyttöön. En ole sitä mieltä, että heittäisit kaikki tavarat pois vaan kannattaa myydä pois tai antaa vaikka Fidalle tai kierrätyskeskukseen tai vaan antaa pois.

3. Uskalla sanoa EI.
Asiat, jotka eivät sinua rehellisesti kiinnosta tai ole tärkeitä sinulle niin kannattaa vaan suoraan sanoa ei. Silloin ei tuu tehtyä mitään tylsää ylimääräistä.

4. Omat vaatteet.
Pue mikä tuntuu hyvältä ja antaa sinulle itsevarmuutta. Tässä elämässä tarvitään itseluottamusta ja hyvää oloa ja pukeutumisella on erittäin suuri rooli siinä.

5. Järjestyksen ylläpito.
Pidä paperit järjestyksessä ja laita laskut lasku- osioon ja jne. Pidä vaatteet siististi pinossa , jolloin kaapin avaaminen tuntuu hyvältä eikä tarvitse miettiä milloin siivota kaappi uudelleen. Pidä järjestystä yllä ja huomaat aika nopeasti kuinka tavarat löytyy helpommin ja vaivattomasti.

6. Siivouslukkari käyttöön.
Itse koin todella helpoksi sen, että minulla olisi tiettyinä päivinä tietty siivoustehtävä, jolloin koti olisi aina siisti. En meinaa mitään jättisiivousta, vaan joka päivä jotain pientä siivousta, jolloin ei tarvii tehdä yhtä isoa siivousta, joka voi olla kovin raskas. Varsinkin Pinterestistä löytyy kun hakee aiheella Cleaning Schedule.

7. Oman ajan järkkääminen.
Järjestä oma aika järkevästi. Tee To Do-list ja pidä päiväkirjaa, johon saisit suunniteltua päivän/ viikon etukäteen ja silloin on myös helpompi pitää siitä suunnitelmasta kiinni. Itse koen ylös kirjoittamisen helpommaksi ja kivemmaksi, kuin puhelimeen sen kirjoittamisen. Tee asioita, jotka on oikeasti sinulle tärkeitä ja jotka edistää sun omaa tulevaisuutta.

8. Oman talouden hallinta.
Kirjaa aina ylös kuukausitulo ja kaikki tärkeät menot ja suunnittele miten säästää rahaa. Nykyään on käytössä paljon Appseja, jotka tekee tän homman sun puolesta. Esimerkiksi mulla Nordean Wallet näyttää mulle mihin ja kuinka paljon olen käyttänyt ruokaan, liikenteeseen tai laskuihin.


Tällä erää saavat vinkit riittää ja toivottavasti saatte apuja niistä. Olen koennut näiden auttavan todella paljon ja siksi olisi kiva saada teiltäkin vinkkejä täällä tai Instagramissa  朗
Hyvää alkavaa kesää 朗

Comments

Popular posts from this blog

Miksei omistaa monta silmälasiparia?

Kestävät muistot

Visit Tampere- tapaaminen